Øyelokkskirurgi

Få utført skånsom øyelokksoperasjon hos våre dyktige plastikkirurger som har lang ekspertise innen øyelokkskirurgi. De benytter en moderne teknikk som rekonstruerer og opprettholder den beste versjonen av deg. Vi tilbyr både øvre og nedre øyelokkskirurgi.

Lang erfaring
Det er kort ventetid
Du trenger ingen henvisning
Neseplastikk over all forventning
Tilbakemelding på Dr. Charles Filip

".... Utført neseplastikk hos Charles Filip og fikk super oppfølging hele veien. Du er i 100% trygge hender hos Charles Filip.."

Trygg og kunnskapsrik
Tilbakemelding på Dr. Havemann
legelisten.no

".. Hans evne til å ta pasienter på alvor skaper tillit, og jeg følte meg svært bekymringsløs til tross for min opprinnelige frykt og skepsis før min operasjon... Jeg vil sterkt anbefale Ingemar til andre, da han har vist seg å være en lege av høy kvalitet som virkelig bryr seg om pasientenes velvære."

Meget dyktig og profesjonell
Tilbakemelding på Dr. Havemann
legelisten.no

"Meget pasientvennlig og profesjonell mann. Jeg er veldig fornøyd med resultat og hele prosessen. Anbefales!"

Superfornøyd
Tilbakemelding på Dr. Charles Filip
legelisten.no

"... jeg er superfornøyd. Dere er både kunstnere og pedagoger i grønne klær."

Trygg og kunnskapsrik
Tilbakemelding på Dr. Ingemar Havemann
legelisten.no

"Ble godt og trygt ivaretatt forut for, under og i oppfølgingen etter operasjonen. Følte en ro da Dr. Havemann gjennomførte operasjonen på begge øynene. Er strålende fornøyd med resultatet etter øvre øyeoperasjon.."

Anbefaler på det sterkeste
Tilbakemelding på Dr. Charles Filip
legelisten.no

"Dr. Filip er svært dyktig, sympatisk og ga veldig god oppfølgning. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med resultatet.Eneste jeg angrer på er at jeg ikke gjorde dette tidligere."

Breast reduction excellence - above all expectations
Tilbakemelding på Dr. Charles Filip på legelisten.no

"I recently underwent a breast reduction surgery performed by Dr. Charles Filip, and the entire experience was exceptional.... I wholeheartedly recommend Dr. Charles Filip to anyone considering breast reduction surgery. "

Linnea reddet huden min
Tilbakemelding på Dr. Linnea Torsnes på legelisten.no

".... Hun anbefaler ikke unødvendige behandlinger eller produkter, er kunnskapsrik, tar seg god tid, besvarer alle spørsmål og jeg føler meg utrolig godt ivaretatt. Kommer aldri til å bytte hudlege."

Anbefales virkelig på det sterkeste
Tilbakemelding på Dr. Charles Filip på legelisten.no

"For et vakkertresultat! Så estetisk og flott. Jeg er dypt takknemlig for hans profesjonelle evner og hvor nøye han var."

Tusen takk Charles
Tilbakemelding Dr. Charles Filip på legelisten.no

"Charles er en meget oppriktig og fin person. Han sier hva som er mulig og hva som ikke er mulig noe jeg satte pris på. De to som ledsaget han i operasjonen var super fine man merket at de hadde jobbet sammen over lengre tid."

Hjelpes! Endelig fikk jeg riktig behandling
Tilbakemelding på Dr. Linnea Torsnes legelisten.no

"En fantastisk hyggelig og dyktig lege som hjalp med med mine solskader og forstadier til hudkreft.Profesjonell, kan trygt anbefales"

Stålkontroll
Tilbakemelding på Dr. Charles Filip legelisten.no

"Legen gjorde faglig sett en veldig vellykket jobb, og der jeg i ettertid har forstått at det finnes ulike muligheter og valg underveis i en operasjon som denne, har Filip vist stålkontroll i den presisjonsutførelsen som dette er."

Dyktig og usedvanlig nøye i sitt arbeid
Tilbakemelding på Dr. Charles Filip legelisten.no

"Etter å ha kontaktet flere spesialister og vært på flere konsultasjoner så valgte jeg å operere meg hos Dr. Charles Filip på Clinic Vest. Jeg kunne ikke gjort et bedre valg!"

Et veldig bra team
Tilbakemelding på legelisten.no

"Fikk tips fra en bekjent som hadde tatt denne operasjonen, om at jeg burde kontakte Clinic Vest. Et veldig bra team! Jeg er veldig fornøyd med resultatet!"

Terningkast 10
Tilbakemelding på Dr. Charles Filip legelisten.no

"Hadde øyelokk operasjon, og alt rundt dette var med personlig service, humor og profesjonalitet. Har ingenting annet enn lovord å si - også om de 2 sykesøsterene som var til stede under operasjonen."

Følte meg trygg
Tilbakemelding på Dr. Charles Filip legelisten.no

"Operert solskade av Charles Philip på Legevakt Vest. Vil virkelig anbefale denne legen, som både er dyktig og virkelig følger det opp! Lett å komme i kontakt med til enhver tid! Følte meg trygg i hans dyktige hender!"

Om øyelokkskirurgi

Forbedrer synet ved å løfte «tunge» øyelokk
Kan gjøres av kosmetiske årsaker
Friskere og mer våkent blikk

Øvre øyelokkskirurgi, også kjent som øvre blepharoplastikk, utføres for å forbedre synet ved å løfte «tunge» øyelokk ut av synsfeltet, eller av rent kosmetiske årsaker. Gjennom operasjonen fjernes eller omfordeles overflødig fett og hud i øvre øyelokk, og du får et bedre synsfelt, samt et friskere og mer våkent blikk.

Viktig for pasienter

Øvre øyelokkskirurgi er viktig for pasienter med nedsatt synsfelt forårsaket av «tunge» øyelokk. Operasjonen er en av de ansiktsoperasjonene som sannsynligvis forynger et ansikt mest, med minst mulig kirurgisk inngrep eller trauma.

Medisinsk indikasjon

Hvorvidt operasjonen kan defineres som en medisinsk indikasjon eller ikke beror på en nøye vurdering av våre plastikkirurger. Vurderingen gjøres i henhold til Nasjonal Veileder, og blir alltid begrunnet og journalført.

Det er viktig å merke seg at selv om plastikkirurgi ofte assosieres med estetiske forbedringer, spiller det en vesentlig rolle i gjenoppretting av funksjon og forbedring av livskvaliteten for personer som har gjennomgått medisinske eller traumatiske forhold. Medisinsk indikasjon er derfor avgjørende for å sikre at plastikkirurgiske prosedyrer blir utført med fokus på pasientens helse og velvære. Våre plastikkirurger vil evaluere hver pasients spesifikke tilfelle og avgjøre om det er en medisinsk indikasjon for den aktuelle prosedyren.

I praksis betyr dette at man kan fjerne moms på inngrepet.

Les mer

Før en operasjon

Før øyelokksoperasjon må du komme på konsultasjon til en av våre dyktige plastikkirurger. Konsultasjonen koster 625 kr, eventuelt videokonsultasjon for 450 kr.

På konsultasjonen vil du få mulighet til å stille spørsmål til kirurgen, samt få informasjon og instrukser om operasjonen.

Om du bruker blodfortynnende medisiner, må du forhøre deg med kirurgen om det er behov for å ta pause med medisinen før operasjonen.

På operasjonsdagen:

Møt opp på klinikken til avtalt tid. Operasjonen gjennomføres i lokalbedøvelse, og du trenger derfor ikke faste på operasjonsdagen. Det er viktig at du møter usminket og at du ikke har hudpleieprodukter i område rundt øynene.

Selve operasjonen tar ca 1 time.

Etter operasjonen:

Etter operasjonen får du en kjølende øyemaske for å redusere hevelse. Denne skal du sitte med i ca 20 minutter. Deretter kan du dra hjem. Du skal føle deg ivaretatt og trygg etter operasjonen, og kan alltid kontakte fagkyndig personell her på legevakten, eller kirurgen direkte. Etter 6-7 dager kommer du tilbake for å fjerne sting.

De første 1-2 ukene vil du kunne oppleve litt hevelse og blålig misfarging rundt det opererte området. Vanlig øyesminke kan du bruke etter ca 1 uke, men sminken må fjernes forsiktig med skånsomme produkter den første tiden. Bading i svømmebasseng bør unngås i 4 uker etter operasjonen og forutsetter at alle sår er grodd. Unngå soling og solarium i 2-3 måneder, og dersom du er ute, bruk høy solfaktor og/eller solbriller ettersom huden rundt øynene er mer utsatt for forbrenning.

Ettersom øyelokksoperasjon er en skånsom operasjon med svært liten fare for komplikasjoner blir det ikke satt opp konsultasjon etter at du har fjernet stingene. Dersom det er ønskelig med en konsultasjon vil dette selvfølgelig være mulig og avtales direkte med kirurgen.

Poser under øynene

Ved nedre øyelokksoperasjon fjernes overflødig fettvev og dermed også poser under øynene. I enkelte tilfeller kan det foreligge et større overskudd av hud, eller løs hud, under øynene som strekker seg helt ned mot kinnbenet. Valg av snittføring og forventning av resultat vil bli nøye gjennomgått sammen med deg på en konsultasjon.

Ofte stilte spørsmål

Priser for øyelokkoperasjon

Hvem passer øyelokksoperasjon for?

Hvor lang tid tar en øyelokksoperasjon?

Når kan man oppta fysisk aktivitet?

Hvordan gjennomføres operasjonen?

Er det noen komplikasjoner?

Dr. Ingemar Havemann

Overlege Ingemar Havemann er spesialist i plastikkirurgi. Han er utdannet cand.med. ved Århus universitet i Danmark og har jobbet som kirurg siden 2010.

Av tidligere kvalifikasjoner og erfaring har han fire års generell kirurgisk erfaring og to års ØNH erfaring fra Sørlandet sykehus, Kristiansand. Ingemar har tidligere vært ansatt ved Plastikkirurgisk avdeling Telemark og ved Oslo universitetssykehus Rikshospitalet. Ingemar er nå ansatt som overlege på Bærum Sykehus. Ingemar har spesialisert seg i ansiktskirurgi. Han har også bred plastikkirurgisk kompetanse innenfor kroppsformende inngrep som bukplastikk, fettsuging og fettransplantasjon.

Dr. Charles Filip

Charles Filip faglig leder for plastikkirurgi på Clinic Vest.
Han er dobbelspesialist i plastikk- og generell kirurgi. Han har over 25 års kirurgisk erfaring fra universitetssykehus i Norge, Spania (Madrid), Storbritania og Sverige. Charles har vært overlege ved Plastikkirurgisk avdeling på Rikshospitalet siden 2009 og utfører avansert ansikts- og nesekirurgi. Han har i mange år også operert pasienter født med leppe-kjeve-ganespalte og andre misdannelser i ansiktet

Han har en doktorgrad i Plastikkirurgi ved Universitetet i Oslo og britisk embetseksamen. Charles er leder for forskning og utvikling (FOU) ved Plastikkirurgisk avdeling på Rikshospitalet og han representerer Norge i European Association of Plastic Surgeons (EURAPS).

Har du spørsmål eller ønsker å bestille konsultasjon?